Co sbalit miminku na letní dovolenou?

Chystáte se s miminkem na letní dovolenou a už teď v hlavě skládáte seznam milionu věcí, které budete muset připravit a sbalit? Pomůžeme vám! Ať už se totiž chystáte k moři nebo na chalupu, letadlem nebo autem, hromádka, kterou bude vaše miminko sebou potřebovat se totiž zas tolik nemění:) Připravili jsme pro vás seznam věcí, které by vám v kufru nebo vedle něj při cestování s miminkem rozhodně neměly chybět.

 

Facebook Ads-192

 

Základní oblečení

Oblečení přirozeně uzpůsobte vaší cílové destinaci, důležité je přibalit vždy několik náhradních kousků a počítat se změnami počasí. Na léto jsou ideální lehké oblečky jako například overálky s krátkými rukávy a nohavičkami nebo praktický "klokánek" pro nejmenší, u kterého snadno odhalíte nožičky podle potřeby. Ať jedete kamkoli, v létě nezapomeňte na pokrývku hlavy s kšiltem. Vřele doporučujeme čepičky se spodním zavazováním, jelikož malí raubíři mají v oblibě odhazovat čepice nebo klobouky 37x za den:)

 

Facebook Ads (98)

 

Pohodlné přebalování

Přebalovací tašku možná používáte denně a máte ji tak už víceméně připravenou, zkontrolujte však její obsah a doplňte vše chybějící - jednorázové (nebo látkové) mušelínové pleny, které využijete i jako lehkou přikrývku, vlhčené ubrousky, cestovní přebalovací podložku, vhodně krémy na opruzeniny. 

 

Facebook Ads - 2024-06-17T120948.110

 

Dobrý spánek i mimo domov

To, aby se vaše miminko cítilo i na dovolené stejně dobře jako doma, zařídíte i tak, že mu sebou vezmete oblíbené věci a doplňky na spaní -  praktický spací pytel by měl být samozřejmostí, vhodnou deku, pro ty nejmenší (a pokud vám prostorové možnosti dovolí) sebou klidně připravte i hnízdečko, díky kterému váš malý poklad ani nepozná, že je mimo domov:) Nezapomeňte oblíbenou hračku nebo muchláček! 

 

Facebook Ads (61)

 

Miminko na pláži

Pokud se se svou malou ratolestí chystáte k moři a na pláž, nezapomeňte na několik důležitých věcí. Zajištění stínu (sluneční clona nebo deštník), podložku na písečnou zem (ideální je pevnější deka nebo hrací podložka. Místo klasického ručníku vřele doporučujeme velké mušelínové pleny , které jsou lehké, skladné, maximálně vzdušné a hlavně rychle schnou. Navíc mají všestranné využití - od lehké přikrývky, přes sluneční clonu a ochranu při kojení, je směle využijete i jako osušku po koupání.  Nezapomeňte na ochranu proti slunci - pro vás i vaše miminko sebou vždy mějte krém s vysokým SPF, případně hydratační krém pro citlivou pokožku. 

 

Facebook Ads - 2023-11-20T112917.587

 

Vybavní do auta 

Pokud na dovolenou cestujete autem,  máte tak daleko větší možnosti sbalit nejen to zcela nutné:)  Pokud sebou neplánujete vést kočárek, pohodlné procházky a přesuny vám může zajistit i dobré nosítko nebo šátek. Mezi nosítky můžete vybrat i taková, která jsou vyloženě letní, tzn. jsou lehká a prodyšná, navíc vhodná i do vody , ale zvládnete to samozřejmě i s klasickými kvalitními celoročními:)  Pro delší cestu v letních měsících vaše miminko jistě ocení v autosedačce prodyšnou podložku proti proti pocení. Do chybenějších destinací doporučujeme i mušelínový fusak do autosedačky. Určitě si připravte i tašku speciálně do auta, ve které budou oblíbené hračky a knížky pro zábavu nebo zdravé dobroty.  

 

Facebook Ads - 2023-11-20T115022.414

 

Dokumenty a zdravotní potřeby

Nezapomeňte samozřejmě také cestovní lékárničku, dokumenty (kartička zdravotní pojišťovny, pas nebo občanský průkaz, případně kopie očkovacího průkazu a dokumenty k cestovnímu pojištění).

 

 

Snad jsme vám s naším seznamem pomohli a alespoň trochu zmírnili klasický stres před odjezdem:) Jistě vše skvěle zvládnete a vy i vaši malí si cestu a pobyt náramně užijete!

 

Hlavně přejeme, aby vaše dovolená bylo opravdu  d o v o l e n á, navíc plná odpočinku a skvělých zážitků! :)

 

Vaše Tereza ze Sleepee