Letní miminka: jaká jsou a jakou pro ně vybrat výbavičku?

Letňátka. Neboli ti šťastlivci, kteří na svět přicházejí v jednom ze tří prosluněných letních měsíců, ti, kteří budou mít celoživotní privilegium letních narozeninových oslav:)

Letní děti přicházejí na svět v období největšího slunečního svitu a tepla. Toto roční období přináší mnoho výhod, které dokážou pozitivně ovlivnit jejich život. Pojďme se podívat na některé z nich a připomenout si vlastnosti, které si naši nejmenší mohou vylosovat v životních kartách:)

 

Děti narozené v letních měsících přicházejí na svět pod vlivem astrologických znamení Raka, Lva a Panny. 

 

Rak (21. června - 22. července)

Děti ve znamení Raka jsou velmi citlivé a vnímavé k emocím svých blízkých. Jsou velmi pečující. Mívají silný vztah k rodině a domovu, rádi s nimi tráví čas. Jsou velmi intuitivní a dokážou snadno vycítit nálady a pocity ostatních. Bývají velmi kreativní a umělecky založené. Mohou být ale někdy příliš citliví a také snadno zranitelní. 

 

Tip pro rodiče:

Raci jsou hodně citliví a potřebují bezpečné a láskyplné prostředí. Buďte jim oporou, povzbuzujte je v péči o ostatní a pomáhejte jim zvládat jejich vlastní emoce.

 

Lev (23. července - 22. srpna)

Lvi bývají sebevědomé a silné vůdčí osobnosti s velkou vůli. Jsou rádi středem pozornosti a užívají si obdiv. Děti ve znamení Lva mají často sklony k umění. Jsou také známí svou velkorysostí a ochotou pomáhat ostatním. Někdy však mohou být příliš dominantní nebo tvrdohlaví.

 

Tip pro rodiče:

Lvi potřebují prostor pro vyjádření své kreativity a ocenění za své úsilí. Podporujte je v jejich zájmech a poskytujte jim příležitosti k rozvoji vlastních talentů. Učte je, jak sdílet pozornost a pracovat v týmu.

 

Panna (23. srpna - 22. září)

Děti narozené ve znamení Panny mají sklony k analytickému a kritickému myšlení. Jsou často velmi pracovité a snaživé. Také pečlivé a zaměřené na detaily, mnohdy mají tendence až k perfekcionismu. Panny jsou velmi prakticky založené a velmi dobře organizují a plánují. Mají silný smysl pro povinnost a odpovědnost. Mohou však být někdy příliš kritičtí k sobě i ostatním. 

 

Tip pro rodiče:

Panny ocení strukturované prostředí a jasná pravidla. Dávejte jim úkoly, které vyžadují detailní práci a organizaci. Povzbuzujte je v rozvoji praktických dovedností a učte je, jak se vypořádat s jejich tendencí k perfekcionismu.

 

Výhody narození v létě

Děti narozené v létě mají větší přístup k slunečnímu světlu, což zajišťuje velkou produkci důležitého vitamínu D. Tento vitamín je klíčový pro zdravý růst kostí a podporu imunitního systému.

Teplé počasí a dlouhé dny umožňují nám, rodičům trávit s dětmi více času venku. Právě sluneční světlo a krásné počasí mají velký pozitivní vliv na psychiku. Letní děti tak mohou být obecně šťastnější a méně náchylní k sezónním depresím.

 

Péče a ochrana před sluncem

I když je sluneční světlo prospěšné, je velmi důležité chránit jemnou pokožku dětí před UV paprsky. Používejte proto vždy opalovací krémy s vysokým ochranným faktorem, oblékejte děti do ochranného oblečení a zajišťujte jim dostatek stínu. Velmi užitečné jsou v tomto ohledu mušelínové pleny, které jsou velmi vzdušné a prodyšné, maminky je často využívají jako lehkou přikrývku právě během teplých letních dnů. Větší rozměr pleny můžete bez obav využít i jako osušku při letním osvěžení u vody:)

 

Facebook Ads - 2023-11-20T112729.791

 

Hydratace a neustále pokrývky hlavy

V horkých letních měsících je klíčové zajistit dostatečný pitný režim. Kojeným dětem proto frekvenci krmení navyšujte, větším kojencům nabízejte pravidelně vodu. Pokud již přikrmujete, volte například šťavnaté ovoce, které dodá dětem tekutiny a důležité vitamíny. 

Velmi zásadní je také pokrývka hlavy, naším favoritem jsou dětské čepice s kšiltem, které díky spodnímu zavazování zůstanou vždy tam, kde mají:)

 

 Facebook Ads (98)

 

Letní oblečení a vhodné materály

Pro letní období vybírejte lehké a prodyšné materiály jako je bavlna  nebo mušelín. Ty umožní pokožce dýchat a zabrání nechtěnému přehřátí.

Pro letní novorozeňátka jsou skvělé mušelínové zavinovačky, které vašemu čerstvému miminko dodají pocit bezpečí i pohodlí, ale zároveň ho zbytečně nepřehřejí. Ze stejného materiálu můžete zvolit i vybavení do dětské postýlky - zcela vyhovující ve všech směrech jsou spací pytle, ať už ty klasické nebo rostoucí s nohavicemi  a to i právě během teplých, letních nocí. 

 

Facebook Ads-40

 

Letního oblečení je pro miminka obrovská spousta, ani zde se roztomilosti a praktičnosti meze nekladou:) Například overaly s krátkým rukávem oceníte v letních dnech vy i bosé dětské mini nožky:)

 

Facebook Ads (99)

 

Na cesty autem doporučujeme prodyšnou podložku do autosedačky. Nezapomínejte, že zavřené auto je v letních měsících velmi nebezpečná past. Proto nikdy, opravdu nikdy nenechávejte vaše děti v sedačkách v uzavřeném autě - ani když spí a vy potřebujete jen na pár minut vyběhnout. 

 

Facebook Ads - 2023-11-20T115022.414

 

Jaké barvy letákům sluší?

Letním dětem sluší nejvíce barvy, které vypadají, jako by trochu vybledly od slunce. Jsou to pudrově zbarvené nebo lehce tlumené barvy jako je pudrově růžová, mintová, jemně béžová, světlejší námořnicky modrá, šedá, korálová, tlumená fialová, borovicově zelená.  

 

Léto bývá jedním z nejoblíbenějších období vůbec! Pokud vám život nadělil nebo brzy nadělí takovou radost, že si ho v rodině povýšíte na dokonalé čerstvě narozeným “letňátkem”, gratulujeme! Jistě pro vás bude nezapomenutelné a plné radosti, lásky, nové energie a slunce - přesně těch aspektů, které letní děti do rodiny přinášejí! 

 

Vaše Tereza ze Sleepee