Podzimní děti: Čím jsou výjimečné?

Podzimní děti jsou miminka narozená v období od září do listopadu. Přicházejí na svět v době, kdy se příroda po intenzivním létě uklidňuje, dny se krátí a teplota venku pomalu klesá a vše se chystá na zimní spánek. Toto roční období má bezesporu vliv na povahu, zdraví i životní cestu dětí narozených právě v této magické době. Čím jsou “podzimňátka” výjimečná, co milují, v čem vynikají, ale i například to, jaké barvy jim udělají radost - o tom všem se právě teď dočtete. :)

 

Facebook Ads - 2023-11-27T153805.134

 

Podzimní děti spadají pod tři znamení zvěrokruhu - Panna, Váhy a Štír. 

 

Panna (23. srpna – 22. září)

Děti narozené ve znamení Panny bývají velmi praktické a organizované. Mají rády pořádek a oplývají velkým smyslem pro detail. Jsou pečlivé, zodpovědné a bývají citlivé na potřeby svého okolí. Rády druhým pomáhají. Tyto děti bývají klidné a systematické s přirozenou touhou učit se novým věcem a zlepšovat se v různých oblastech. Často se zajímají o přírodu a jsou analyticky založené. Někdy však mohou být příliš kritické jak k sobě, tak ostatním.

 

Váhy (23. září – 22. října)

Váhy jsou známé svou touhou po rovnováze, harmonii a spravedlnosti. Děti narozené v tomto znamení bývají společenské, přátelské, empatické a rády spolupracují s ostatními. Váhy mají silný smysl pro spravedlnost, vyhýbají se konfliktům a obecně všude hledají kompromisy. Vše řeší klidným a vyrovnaným způsobem. Milují estetiku, krásu a umění. Někdy však mohou být nerozhodní a svázaní touhou chtít se zavděčit všem.

 

Štír (23. října – 21. listopadu)

Děti narozené ve znamení Štíra jsou často vášnivé, tajemné a vnitřně silné. Bývají emocionálně intenzivní. Jsou odhodlané, cílevědomé s velmi silnou vůlí. Právě jejich odhodlání a vůle jim pomáhají překonávat i velmi těžké překážky. Štíři jsou zvědaví, hloubaví a intuitivní, často se zajímají o hlubší smysl věcí. Bývají velmi loajální vůči svým blízkým. Někteří štíři mohou být příliš uzavření a dost tvrdohlaví.

 

Výhody narození během podzimních měsíců

Děti narozené na podzim čelí obecně chladnějšímu počasí, což může paradoxně posilovat jejich imunitní systém - jsou totiž už v rané fázi vývoje vystaveny sezónním virům a bakteriím. Podle některých studií mají děti narozené na podzim dokonce nižší riziko určitých chronických onemocnění, jako je astma či alergie. Podzimní měsíce jsou však spojeny i s nižší sluneční expozicí, takže je třeba často posilovat vitamín D. 

 

Facebook Ads-16

 

Podzimní děti mnohdy začínají předškolní a školní docházku jako jedny z nejstarších v ročníku. Díky tomu bývají ve srovnání s ostatními dětmi o něco vyspělejší a to jak fyzicky, tak psychicky. Zároveň jsou často organizovanější a systematičtější, díky čemuž lépe zvládají všechny nároky a snadněji se učí novým věcem.

 

Rodinná atmosféra podzimu 

Chladnější měsíce vytvářejí útulné prostředí pro rodinu. Během podzimu tak bývá více času na domácí pohodu, čtení, hry a společné rodinné chvíle. Děti tím získávají silné citové vazby, pocit semknutí a bezpečí domova, což významně podporuje jejich emocionální růst.

 

Barvy podzimu a jejich vliv

Podzimní období má také velký vliv na dětskou citlivost a vnímavost. S nádhernými barvami přírody přichází inspirace, která dokáže velmi rozvíjet dětskou kreativitu. Podzimní děti si rády si hrají venku mezi padajícím listím, sbírají kaštany a vnímají kouzlo podzimu, což v nich probouzí lásku k přírodě, ale i umění. 

 

Facebook Ads - 2023-11-20T112917.587

 

A právě barvy, které jsou pro podzim typické, s dětmi velmi rezonují a mohou je do značné míry ovlivňovat. Ať už jsou přítomné v přírodě, oblečení nebo v okolním prostředí, promítají se do jejich nálady. Barvy podzimu jsou teplé, syté a příjemné na pohled. Patří mezi ně žlutá, oranžová, červenáhnědá, zlatá nebo tmavě zelená.

 

Facebook Ads-41

 

Nejlepší podzimní materiály

Pro všechny oblíbené venkovní aktivity je velmi důležitý výběr materiálů. Chladnější počasí vyžaduje pohodlné, teplé a příjemné oblečení, které zároveň poskytuje prodyšnost a ochranu před sychravými dny. 

 

Výborným materiálem je merino vlna, která je známá svými termoregulačními schopnostmi  (hřeje, když je chladno, chladí, když je teplo). Vždy bezkonkurenční je bavlna, která je vhodná pro každodenní nošení. Je hypoalergení a dobře absorbuje vlhkost, což je výhodné právě při proměnlivém podzimním počasí. 

 

Facebook Ads - 2023-11-20T114545.318

 

Oblíbeným podzimním materiálem je také fleece. Je to lehký a zároveň velmi teplý syntetický materiál, který je často používán pro svrchní vrstvy. Výhodou je, že rychle schne, dobře izoluje teplo a je odolný vůči větru. 

 

Softshell je další typický podzimní materiál. Poskytuje ochranu proti větru i mírnému dešti, zároveň je však prodyšný. Softshellové oblečení a doplňky se velmi snadno čistí, což je skvělé právě na každodenní pobyt venku. 

 

Bambusová viskóza je dalším vítaných materiálem. Je extrémně jemná a antibakteriální, má termoregulační vlastnosti a je vhodná jak pro teplé, tak pro chladné počasí. Například bambusová deka vám bude skvěle sloužit po celý rok a různé venkovní teploty. 

 

Výbavička pro podzimní miminko

S chladnějším podzimním počasím přes den, ale také v během noci je ideální vybavit miminko odpovídající výbavičkou. Na sychravé a často nevypočitatelné podzimní počasí vyzrajete jednoduše díky přechodovému fusaku do kočárku, ale také do autosedačky nebo vajíčka. Díky otvorům na bezpečnostní pásy je navíc váš drobeček v bezpečí. Fusak se během jízdy venku zavine a po příchodu do teplejšího prostředí se jednoduše rozvine a miminko se zbytečně nepřehřívá.

 

424

 

Během noci je největší vychytávkou a zárukou bezpečného spánku spací pytel. Vybírat můžete z různých materiálů i velikostí podle potřeb vašeho andílka. Pro batolata a malé chodce jsou v nabídce také spací pytle s nohavicemi.  

 

423

 

Základem každé výbavičky, a to nejen té podzimní je samozřejmě kvalitní deka, kterou využijete nejen doma, ale také venku na procházce nebo v autě.

 

425

 

Ve výbavičce by vám také neměla chybět klasická zavinovačka, díky které se miminko i po porodu bude cítit jako u maminky v bříšku. Poskytne mu během prvních měsíců nejen ochranu ale také pohodlí a teplo.

 

Facebook Ads - 2024-09-23T152627.810

 

Děti narozené na podzim jsou v každém ohledu výjimečné.  Svým přístupem k životu, citlivostí, kreativitou i silným smyslem pro rodinu a pořádek, jsou tyto děti skvělých článkem do party:) Díky nim a také kouzlu a atmosféře, které podzimní měsíce přinášejí, můžeme i my vidět svět o něco krásnějším pohledem. Takže, koho čeká letošní podzim narození podzimního miminka nebo v následujících měsících oslaví jeho další životní milník, upřímně gratulujeme! :)

 

Vaše Tereza ze Sleepee